Coronacrisis... In deze sectoren is nog volop werk!

Door Jordi de Wijs, The Next Crowd 20-08-2020

Het UWV maakte een overzicht van branches waarin nog volop werk is. Onder meer in het onderwijs, de zorg en de ICT-sector kunnen werkzoekenden nog aan de slag. Ook in de techniek, accountancy en hoveniersbranche zijn nog steeds personeelstekorten.

"De kansen voor bijvoorbeeld koks, objectbeveiligers en buschauffeurs zijn ineens een stuk kleiner geworden", aldus het UWV. "Dat kan tijdelijk zijn, maar het kan ook langer duren als het slechter gaat met de economie."

Toch merkt The Next Crowd dat ook in bovenstaande sectoren er vanuit de bedrijvensector nog steeds vraag is naar kwalitatief sterke kandidaten en werken-bij sites ook in deze tijd van toegevoegde waarde blijven voor het recruitmentproces binnen organisaties.

Het UWV ziet een omslag op de arbeidsmarkt ontstaan, waarbij het aantal beroepen waar je veel kans maakt op een baan vermindert, terwijl er steeds meer beroepen zijn waar de mogelijkheid op werk klein is.

Toch is UWV niet uitsluitend negatief. "Inmiddels neemt de vraag naar personeel weer wat toe en daarmee ook de kans op werk, maar bij veel beroepen nog niet tot het niveau van voor corona."

(Bron: https://www.nu.nl)