Payroll dient het roer om te gooien

Door Marian Welten, The Next Crowd 31-05-2019

Het borrelde de afgelopen periode al boven de payroll organisaties in Nederland, maar nu schijnt de kogel dan zogezegd toch definitief door de kerk te zijn geschoten. 
Rijksoverheid plaatste op 28 mei jl. een bericht waarin zij vermelde dat de Wet Arbeidsmarkt in Balans door beide kamers zou zijn aangenomen. 

De wet Arbeidsmarkt in balans verkleint de verschillen tussen flex en vast werk. Het wordt voor werkgevers zo aantrekkelijker om werknemers sneller een contract met meer zekerheid te geven. Terwijl tegelijkertijd flexwerk mogelijk blijft waar dat nodig is. De WAB bestaat uit een samenhangend pakket maatregelen. Het grootste deel van deze maatregelen gaat vanaf 1 januari 2020 in.

Deze wet zorgt uiteraard voor veel aanpassingen binnen payroll organisaties. The Next Crowd heeft hier afgelopen jaar over meegedacht en verschillende oplossingen klaar staan om uw organisatie te ondersteunen. Diverse payrollers in Nederland maken momenteel al gebruik van deze oplossing. We hopen uiteraard meer organisaties hiermee te ondersteunen.

Benieuwd naar hoe wij uw organisatie kunnen ondersteunen met de wervingsallocatie? Bekijk dan hier ons webinar terug of neem direct contact met ons op via het contactformulier.

Bron: Artikel Rijksoverheid